Меѓународен фолклорен фестивал „Гази Баба 2014“

Денеска (сабота, 5 јули) во 20.30 часот на плоштадот во Автокоманда ќе се одржи концерт во рамките на петтиот Меѓународен фолклорен фестивал „Гази Баба 2014“.

folkloren_festival_gzi_baba_2014

 

на фестивалот учествуваат ансамбли за народни песни и игри од Бугарија, Словенија, Словачка, Чешка и домаќинот на Фестивалот ансамблот за народни песни и игри „Јонче Христовски”.Фолклорниот фестивал ќе го отвори градоначалникот Тони Трајковски.

Програма:

05.07.2014 – 20:30ч, Концерт, плоштад Автокоманда

06.07.2014 – 20:30ч, Концерт, населено место Булачани

08.07.2014 – 20:30ч, Концерт, парк населба Ченто

You May Also Like