Љубов, музика и аплауз за публиката на АКТО

Денеска (недела, 12 август, 2012 година) е последниот ден од 7-то издание на Фестивалот на современи уметност – АКТО во Битола. Крајот на Фестивалот ќе го означат авторските остварувања на Ѓорѓе Јовановиќ, Наташа Гелева, Јане Алтипермаков, како и музиката на Саша Павловиќ и Martchin (OffPop).

 

Годинашната тема на АКТО 07 беше „Публика/Audience/Public“ и на неколку локации во Битола, меѓу нив и доста нестандардни културни сцени, донесе значајни работилници, изложби, инсталации, уметнички перформансии, дискусии и музички проекти.  Фестивалот беше отворен со кураторскиот проект на Сузана Милевска „Павилјон за знаење по мерка“.

Oфицијална програма за 12.08:

– 20.00 –
На Битола со љубов- Ѓорѓе Јовановиќ / Македонија
партиципативен проект со публика

Локација: простор околу Офицерски Дом

– 20.30-
Затворање на фестивалот и доделување на наградата за
интердисциплинарност “Драгиша Наневски”

Локација: Офицерски дом

OФФ Програма

-21.00-  “Аплауз за публиката” , музички перформанс – Саша Павловиќ

-23.00-  “И фабриките имаат душа”
Проекција на аудио – визуелно патување на режисерското дуо
Наташа Гелева и Јане Алтипармаков

+ dub_techno/trippy/psychedelic dj set:
Martchin [OffPop]
+ селектиран видео материјал на Јане Алтипармаков

Локација: Офицерски дом

You May Also Like