Тројца македонски уметници изложуваат во Фиренца

Во изложбениот простор на културниот центарот “Le Мurate” во Фиренца  на денеска (понеделник, 3  декември) во 19:00 ќе биде отворена изложба на Ели Аиноска Христовска, Билјана Ангелеска и Стевчо Наумоски .

Во Фиренца ќе бидат изложени дела од  последните циклуси на тројцата уметници. Делата предходно беа изложени во Скопје . Иако станува збор за различен пристап на дејствуавање и реализирање на една идеја сепак разработотена е една  тема која ја прикажува врската помеѓу природата и човекот .

Инаку „La Muerte“ во Фиренца е за комплекс кој во 15 век бил манастир посветен на св.Катерина  и Благовештение , за потоа , речиси сто години, 1883-1985 да биде претворен  во затворот. Денес  е  адаптиран и преуреден во културен центар со одличен галериски  и сценски простор.

You May Also Like