Тетово со свој меѓународен филмски фестивал

Тетово со свој филмски фестивал. Се работи за “Watch out” фестивалот кој ќе се одржи од 31 мај до 3 јуни оваа година. Фестивалот ќе се одржи на отворен простор, и е организиран од страна на Центарот за Балканска Соработка ЛОЈА и подржан од Гете Институт – Скопје и Фондацијата Роберт Бош.

Конкурсот е отворен и ќе трае до 30 април 2012. Сите филмски автори без разлика дали се од државата или надвор од неа се повикани да конкурираат со своите филмови. Филмовите треба да се на англиски јазик или да имаат превод на англиски јазик.

Филмовите кои ќе се изберат како најдобри ќе се прикажуваат пред публика за време на фестивалот. Онај автор кој ќе биде награден со прва награда, ќе биде повикан да биде дел од фестивалот и ќе биде дел од неколку работилници. Организаторите на фестивалот покриват трошоци за сместување и пат до 400 евра.

За повеќе информации може да ја посетите официјалната веб страна на фестивалот, каде можете да го најдете и формуларот за апликација : http://watchoutfilmfestival.com/ , или пишете на електронската адреса : info@watchoutfilmfestival.com . Аплицирајте!

You May Also Like