Тековен репертоар НУ Народен театар Битола

Ви го претставуваме тековниот репертоар НУ Народен театар Битола, заклучно со 10 ноември 2011 година. Доколку сте во можност, проследете барем дел од тоа што се нуди на програмата:

НУ Народен театар Битола
НУ Народен театар Битола

петок 28.10.2011 година, со почеток во 19:30 часот
„Вишнова градина “ од А.П.Чехов
режија: Звездана Ангеловска

сабота 29.11.2011 година, со почеток во 19:00 часот
„Вишнова градина “ од А.П.Чехов
режија: Звездана Ангеловска

понеделник 31.10.2011 година,  со почеток 19:30 часот
„Обична приказна “ од Марина Ладо
режија: Љупчо Ѓоргиевски

сабота 05.11.2011 година, со почеток 19:30 часот
„Медеја “Хајнер Милер
режија: Нада Кокотовиќ

понеделник 07.11.2011 година, со почеток 19:30 часот
Медеја “Хајнер Милер
режија. Нада Кокотовиќ

вторник 08.11.2011 година, со почеток 19:30 часот
„Обична приказна“ Марина Ладо
режија. Љупчо Ѓоргиевски

среда 09.11.2011 година, со почеток 11:00 часот
„Обична приказна“ Марина Ладо
режија: Љупчо Ѓоргиевски

четврток  10.11.2011 година, со почеток 19:30 часот
„Ревизор“  Н.В. Гогољ
режија:Мартин Мирчевски

You May Also Like