Тековен репертоар на Битолскиот театар

Оваа недела на репертоарот на НУ Народен театар – Битола, ќе може да ги проследите следните претстави:

НУ Народен театар Битола
НУ Народен театар Битола

понеделник 24.12.2012       19:30 часот
„Хенри  VI“  од Шекспир во режија на Џон Блондел

вторник     25.12.2012          19:30 часот
„Хенри VI“ од Шекспир во режија на Џон Блондел

петок      28.12.2012            19:30 часот
Хамлет машина“ од Хајнер Милер во режија на Андраш Урбан
предпремиера

сабота    29.12.2012             19:30 часот
Хамлет машина“ од Хајнер Милер во режија на Андраш Урбан
премиера

You May Also Like