Тековен репертоар на битолскиот театар (28.05 – 02.06)

Ви го претставуваме тековниот репертоар на Националната установа Народен театар Битола за неделата која следи.

НУ Народен театар Битола
НУ Народен театар Битола

28.05.2012        20.00
Вишновата градина од А.П.Чехов
режија: Звездана Ангеловска

29.05.2012      20.00
Лет во место од Горан Стефановски
режија: Ненад Витанов

30.05.2012   20.00
Јане Зардогаз од Горан Стефановски
режија:Љупчо Ѓоргиевски

31.05.2012    20.00
Јане Зардогаз од Горан Стефановски
режија:Љупчо Ѓоргиевски

01.06.2012    20.00
Опасни врски од Шодерло Де Лакло и Кристофер Хемптон
режија: Дејан Пројковски

02.06.2012    20.00
Хенри  VI     од Вилијам Шекспир
режија: Џон Блондел

You May Also Like