(видео) “Танец” на “Жикина шареница” на РТС

Ансамблот “Танец” за претстави македонската култура и традиција на Националната српска телевизија во шоуто “Жикина шареница” …

tanec-logo

Одличен настап на Националниот ансамбл “Танец” пред српската публика. Во неделата “Танец” гостуваше на популарната емисија “Жикина шареница” која преку сателит се гледа во целиот свет, а се проценува дека просечно ја гледаат околу 4 милиони гледачи.

“Танец” во одлично светло ја претстави македонската култура и својот фолклор и останува наша најголема гордост, со зачувувањето и презентирањето на духовното и материјално наследство.

You May Also Like