Саем на студии во Франција

Францускиот институт во Скопје и одделот Кампус Франс во Скопје го организираат Саемот на студии во Франција, кој ќе биде отворен утре (четврток, 1 ноември 2012 година) во 12:30 часот, во Домот на АРМ.

Саемот ќе биде отворен за посетители од 10:00 до 18:00 часот и во неговите рамки се превидени презентации на француските универзитети, високите француски школи и на франкофонски програми од регионот,како и можности за стипендирање.

Франција годинава го зголеми бројот на владини стипендии за македонските студенти од 9 на 11 целосни стипендии.

You May Also Like