Рубенс Муратовски нов уметнички раководител на Драмскиот театар

Актерот Рубенс Муратовски е уметничко-програмски раководител на Драмскиот театар Скопје. Функцијата му беше предадена на 1 февруари 2014 , а мандатот му е четири години.

rubens muratovski

Муратовски го наследува досегашниот уметнички раководител на ДТС Зоран Љутков кој од функцијата се повлече од лични причини.

You May Also Like