Репертоар на Битолскиот театар 28.11 – 4.12

Репертоарот на НУ Народен театар Битола за тековната недела:

НУ Народен театар Битола
НУ Народен театар Битола

Понеделник 28.11.2011   со почеток во 19:30 часот

„Медеја“ од Хајнер Милер

Режија. Нада Кокотовиќ

 

Вторник 29.11.2011  со почеток во  19,:30 часот

„Медеја“ од Хајнер Милер

Режија. Нада Кокотовиќ

 

Среда 30.11.2011 со почеток во  19:30 часот

„Минхаузен„ од Григориј Горин

Режија: Александар Исаков

 

Четврток 01.12.2011 со почеток 14:00 часот

„Дружбата на Перо Квржица“

Детска претстава

 

Гостување на Театар „Жар птица“ од Загреб почеток 19:00 часот

„Минхаузен„ од Григориј Горин

Режија: Александар Исаков

 

„Дива“ од Маријана Нола со почеток во 20:30 часот

Режија: Желимир Мезариќ

Гостување на Театар „Жар птица“ од Загреб

 

Петок 02.12.2011.  со почеток во 20:00 часот

„Слугинки“ од Жан Жене

Режија: Иван Јерчиќ

 

Сабота 03.12.2011  со почеток во  19:00 часот

„Покојник“ од Бранислав Нушиќ

Режија: Љупчо Ѓоргиевски

 

You May Also Like