Репертоар на Битолскиот народен театар

Оваа седмица (5-11 мај) на репертоарот на Народниот театар во Битола се следниве претстави:

hamletmashina bitolski teatar (Copy)

„За домот се работи“ и „Хамлетмашина“ се само дел од неделната програма на Битолскиот театар:

05.05.2014 (понеделник) 20.00
„За домот се работи“
автор: Горјан Милошевски
режија. Мартин Кочовски

06.05.2014 (вторник) 20.00
„За домот се работи“
автор: Горјан Милошевски
режија. Мартин Кочовски

08.05.2014 (четврток) 20.00
„Хенри VI“
автор:Вилијам Шекспир
режија: Џон Блондел

09.05.2014 (петок) 20.00
„Хенри VI“
автор:Вилијам Шекспир
режија: Џон Блондел

10.05.2014 (сабота) 20.00
„Хеда Габлер“
автор: Хенрик Ибзен
режија: Ѕвездана Ангеловска

11.05.2014 (недела) 20.00
„Хамлетмашина“
автор: Хајнер Милер
режија: Урбан Андраш

You May Also Like