Ректорот на УКИМ Стојковски, почесен доктор на московски Ломоносов

На прославата на Државниот универзитет „Ломоносов“ во Москва (Русија), организирана по повод 300-годишнината од раѓањето на големиот руски научник М.Б. Ломоносов, ректорот на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ проф. д-р Велимир Стојковски ја имаше честa и привилегија да биде промовиран во почесен професор professor honoris causa на овој голем престижен универзитет, кој е еден од најстарите и најзначајните универзитети во светот.

Ректорот Велимир Стојковски титулата почесен професор professor honoris causa на Државниот универзитет „Ломоносов“, Москва, ја доби во знак на неговиот придонес во развојот на науката.

You May Also Like