Работилница за употреба на архивски материјал во документаристиката

Македокс најавува шестдневна работилница за креативна употреба на архивски материјали во документарното филмско творештво.

make-dox-festival

Работилницата ќе се одржи од 15-20 јуни 2014 во Куршумли Ан и Кинотека на Македонија во Скопје.

Ментори на работилницата ќе бидат режисерката Мила Турајлиќ од Србија и режисерката и продуцентката Ноеми Скори од Израел.

Рокот за пријавување е 1ви јуни.

You May Also Like