Добротворна изложба во организација на „Добредојде“ центарот

Денеска (29 мај, четврток) во 19:30 часот во Галеријата на Тутунска банка (улица Водњанска 1000 Скопје) ќе се одржи Добротворна продажна изложба на дела од еминентни македонски уметници.

art_ehxibition_and_sale-dmwc

Добротворната изложба која е во организација на Добредојде“ Macedonia Welcome Center (DMWC) во соработка со Галеријата „Грал“ ќе ја отворат Душанка Дивјак Томиќ – Амбасадорот на Република Србија во Македонија и Коце Трајановски – градоначалник на Скопје.

Собраните средства ќе бидат наменети за посебното основно училиште „Златан Сремац“- Скопје.

You May Also Like