Промоција на „130 тома македонска книжевност на англиски јазик“ во Софија

Во просториите на Културно – информативниот центар на Република Македонија во Софија (Бугарија), ќе се одржи промоција на капиталниот проект „130 тома македонска книжевност на англиски јазик“.

На промоцијата поканети се претставници од Министерството за култура на Република Македонија, бројни културни институции, истакнати поединци, почитувачи и пријатели на КИЦ во Софија.

За значењето на овој проект,свое обраќање ќе има директорот на КИЦ во Софија, Васко Шутаров.

Промоцијата е закажана за вторник, 31 јануари 2012 година ,во 15:00 часот

 

You May Also Like