Промоција на книгата „Меше на годината“ на Иван Шопов во МКЦ

На 21 февруари во киното „Фросина“ во МКЦ ќе биде промовирана книгата „Меше на годината“ од Иван Шопов.

Жанровски, „Меше на годината” на Иван Шопов, чиј издавач е Темплум, е флуидна, хибридна книга  составена од триесетина песни во проза и повеќе куси прозни  парчиња што само условно може да се наречат гатанки. Иако  нумерирани, прозните секвенци функционираат како сосема  независни структури, што допушта флексибилност во нивното  восприемање.

You May Also Like