Промоција на книгата „Затворањето и смртта на Браќата Миладиновци“

Утре (среда, 6 март) во Струга, во фоајето на Центарот за култура, во 12:00 часот ќе биде промовиран трудот „Затворањето и смртта на Браќата Миладиновци“ од Петар Аврамовски.

Промоцијата ја организира Националната установа Центар за култура „Браќа Миладиновци“,во знакот на одбележувањето на јубилеите на Миладиновци – 151 година од смртта на браќата Димитрија и Константин Миладиновци и 150 години од затворањето на Димитрија Миладинов. Промотор ќе биде Богомир Наумоски.

You May Also Like