Промовирана книгата „Демнеечки дух“

Синоќа (петок, 5 октомври, 2012 година) во Музејот на македонската борба беше промовирана книгата „Демнеечки дух – Тајното полициско досие на Ѓорѓи Доцев Ордев-Банев“.

Книгата е во избор, редакција и коментари на проф. д-р Виолета Ачкоска. Промотивна реч одржа проф. д-р Никола Жежов. Водител и рецитатор беше актерката Вера Ристевска.

You May Also Like