Програма на Бит Фест (2 јули 2012)

Вечерва (понеделник, 2 јули) на програмата Бит Фест во Битола, ќе може да ги проследите следните настани:

Отворено летно кино – МИОЦ, Летна сцена Тумбе кафе 20:30 часот.

RocknRolla,
– RocknRolla  е крими филм од 2008г. режиран од мајсторот Guy Ritchie, и главни улоги Gerard Butler, Tom Wilkinson, Mark Strong, Toby Kebbell, Tom Hardy, Idris Elba, Karel Roden, и Thandie Newton.Премиерата беше на 5 септември 2008г. во Велика Британија искачувајки се на првото место на бокс офисот после првата недела од прикажувањето.

Концерт на џез музика „Гоце Мицанов квартет“

КЦ Магаза 22:00 часот

„Креирање на аудио библиотека на книги“

НУУБ Св.Климент Охридски 10:00 часот

02.07 -31.08.2012

Камерен ансамбл „Ad libitum art“

Двор на АРМ 21:00 часот

Ad Libitum art – vokalno instrumentalen sostav pri Makedonsko naucno druшtvo

Вокално – инструментален состав „Ad Libitum art“ при МНД – Битола – Центар за едукација и обука – уметнички оддел под раководство на Д-р Екатерина Јосифовска.

Поттикнати од потребата за збогатување на културно – музичкиот живот во Битола и пошироко на иницијатива на неколку ентузијасти, во рамките на МНД – Битола – Центар за едукација и обука – уметнички оддел под раководство на Д-р. Екатерина Јосифовска, во септември 2010г. се формира вокално-инструменталниот состав „Ad Libitum art“ во кој членуваат реномирани професори – музичари.

Целта на егзистирањето на ансамблот, кој во перспектива планира да се проширува и развива, е презентирање на македонската музичка култура и интегрирање во светската музичка култура со негување на вокално – инструментални композиции од македонски и странски автори од сите жанрови.

За време на своето постоење, “Ad Libitum art” зеде учество во повеќе манифестации меѓу кои:

–   Активности во 2010 година: Свечена Академија по повод 50 години од постоењето на МНД – Битола и целовечерен концерт.

–  Активности во 2011 година: Учество на музичко – поетскиот рецитал, посветен на депортацијата на Евреите од Битола 1943г.; Бит Фест; Меѓународен симпозиум “Образование на 21 век”.

–  Активности во 2012 година: Смилевски конгрес; Комеморација за Даме Груев; Комеморација за Ѓорѓи Сугарев; Свечено отворање на новите простории на Бизнис Академијата Смилевски.

Име на проектот: Let’s go crazy – музички колаж “Ad Libitum art”

ПРОГРАМА

1. Херувимска песна – Литургија на Св. Јован Златоуст

муз. Атанас Бадев

2. Битола, мој роден крај

муз. и текст: Ајри Демировски, арр.Ad Libitum art

3. Na dumanica seara

Влашка народна песна арр. Н.Баљари/Л.Трајковска

4. Guantanamera

муз. и текст: Fernandez/Marty, арр. Mario Thürig/Б.Павлова

5. Hava nagila

Еврејска народна песна

6. Рјабинушка

Руска  песна

7. Englishman in New York

муз. и текст: Godley/Creme, арр. Mario Thürig

8. Just a gigolo

муз. и текст: Louis Prima, арр. Mario Thürig

9. Fever

муз. и текст: Davenport/Cooley, арр. Mario Thürig

10. Who wants to live forever

муз. и текст: Queen/Brian May, арр. Mario Thürig

11. Sweet dreams

муз. и текст: Eurhitmix, арр.Билјана Павлова

12. Je veux

муз. и текст: Kereddine Soltani

13. Hit the road Jack

муз. и текст: Percy Mayfield, арр. Mario Thürig

14. Don’t worry, be happy

муз. и текст: Bobby McFerrin, арр. Лилјана Досевска

You May Also Like