Пријавувањето за „Новогодишните бои на Скопје“ е во тек

Градот Скопје ги потсетува граѓаните и правните субјекти дека е започнато пријавувањето за традиционалната манифестација „Новогодишните бои на Скопје“.Сите заинтересирани за учество во манифестацијата можат да се пријават на телефонските броеви 02/3297265 и 02/3297380 од 9 до 16 часот, заклучно со 23 декември 2012 година.

Град Скопје
Град Скопје

Фотографии од украсените објекти, заедно со личните податоци за сопствениците, телефонскиот број и адресата, може да се испраќаат на интернет-адресата mediumi@skopje.gov.mk или на адреса булевар Илинден бр.82, со назнака за манифестацијата „Новогодишните бои на Скопје“.

Годинава, традиционално, ќе се избира:

1. Најубаво новогодишно украсен двор од индивидуална станбена куќа;
2. Најубаво новогодишно украсена тераса од стан;
3. Најубаво новогодишно украсен угостителски објект;
4. Најубаво новогодишно украсен двор на средно училиште.

Пријавените објекти ќе ги посети жири-комисија којашто ќе биде составена од претставници на медиумите.

Градот Скопје и годинава обезбеди награди од 10 000 денари, што ќе им бидат доделени на победниците, фирмата за увоз и продажба на моторни масла и филтери „Фас Вас“ ДООЕЛ од Скопје на победниците во првите три категории ќе им додели ваучери во вредност од 2000 денари, а ЕВН Македонија еднократно ќе ги ослободи победниците во сите категории, од плаќање на сметката за потрошена електрична енергија, за месец декември 2012 година.

Наградите ќе ги додели градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, со претставници од фирмите спонзори, на крајот на месец декември.

 

You May Also Like