Теaтарот за деца и младинци освои специјална награда во Суботица

Театарот за деца и младинци од Скопје за претставата „Бескрајни соништа“ ја освои специјалната награда за оригиналност и фантазија на Фестивалот на театри за деца во Суботица.

Наградата ја додели петчлено меѓународно жири, во конкуренција на претстави од цел свет.

Претставата е по текст на Пушкин, во режија на Боњо Лунгов.

You May Also Like