Поетски перформанс на Марта Маркоска во Универзална

Денеска (среда, 17 септември) во 19:00 часот во Универзалната сала во Скопје ќе биде изведен поетскиот перформанс „Стрмоглаво кон височините“ на поетеста Марта Мaркоска.strmoglavo_kon_visocinite_marta_markoska

 

Перформансот „Стрмоглаво кон височините“ е всушност и промоција на истоимената стихозбирка од Маркоска. Настанот е во рамките на Интернационалниот театарски фестивал „Лица без маски“.

You May Also Like