Отворање на постојаната поставка „Солидарноста- недовршен проект“ во МСУ

Отворање на постојаната поставка „Солидарноста- недовршен проект“ денес во 19 часот во НУ „Музеј на современата уметност“ …

muzej na sovremena umetnost

Министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска денеска (22.2.2014 година) во 19 часот во НУ „Музеј на современата уметност“ ќе се обрати на отворањето на постојаната поставка „Солидарноста- недовршен проект“.

На отворањето, кое е во рамките на одбележувањето на 50- годишнината од основањето на Музејот, во реновираниот и саниран галериски простор, на јавноста ќе и бидат презентирани врвни уметнички дела од познати македонски и светски автори.

You May Also Like