Одржана осмата тортијада во Ѓорче Петров

Слаткарници и ресторани кои професионално изработуваат торти, но и заинтересирани граѓани вчера (вторник, 11 февруари) учествуваа на осмата тортијада „Слатка мистерија 2014“ што ја организира Општина Ѓорче Петров.

Tortijada_gjorce_petrov

Во ревијалниот дел, кој се одржи во Центарот за култура „Ѓорче Петров“ (старо кино), учествуваат 43 аматери и професионалци од девет скопски општини, а спонзорите на своите штандови нудеа бесплатна дегустација на своите производи.

На Тортијадата првпат учествуваа и ученици од општината ќе се натпреваруваа во декорација на торти.Тортијадатабеше проследена со културно-забавна програма и настап на естрадни уметници и актери.

Настанот се одржа во ресторанот „Еленче“. Организаторот соопшти дека со собраните пари од продадените торти ќе бидат уредени санитарните јазли во градинката „Росица“.

You May Also Like