Државно првенство во латино-американски и стандардни танци

Во неделата (25 мај) во Скопје се одржа Државното првенство во Латино-американски и Стандардни танци, на кое земаа учество сите танцови спортски клубови во Република Македонија кои се дел од Танцовата спортска федерација.

drzavno_prvenstvo_latino_amerikanski_tanci

Танцовиот Спортски Клуб БранимирБранкица веќе четврта година по ред се закитува со сшампионски и вицешампионски титули на ниво на Република Македонија, и во континуитет низ целата спортска танцова сезона на сите бодовни турнири учествува со најголем број спортски танцови двојки.

Андреј Димовски и Татјана Јаковска се двократни дрзавни шампиони за 2014 год во Латино-америкаснки и стандардни танци, Теодор Томовски и Поповиќ Ања, Лозаноски Матеј и Калина Александар се вицешампиони, а со бронза се наградени Бојана Китановска и Виктор Неделковски, Матеј Анастасовски и Нина Манасиевска.drzavno_prvenstvo_latino_amerikanski_tanci  2

Шампионите и вицешампионите обезбедуваат учество на престојните големи натпреварувања во Европа и светот, како што се европското и светското првеснтво во Латиноамерикански и Стандардни танци поединецхно во секоја категорија.

You May Also Like