Одбележување на 10 јуни – Денот на социјалните работници

Денес е 10 јуни, Ден на социјалните работници во Република Македонија.

За таа цел денес (понеделник 10 јуни2013 година) во 11:00 часот во Порта Македонија,Здружението на социјални работници на Град Скопје ќе организира настан по повод
– 40 години активно функционирање и
– 10 години од работата на Националната СОС линија за помош од дрога
на кој ќе присуствувa Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов и на кој ќе добијат благодарница сите кои досега дале придонес и поддршка на работата на линијата и здружението.

You May Also Like