„Травничка хроника“ вечер во Битолски театар

Вечер (10 јуни, понеделник) во 20:00 часот на сцената на народниот театар во Битола ќе биде изведена претставата „Травничка хроника“.

Претставата е работена според истоименото дело на Иво Андриќ, а е во режија на Бранко Брезовец.

You May Also Like