Промоврана книга за Штипскиот театар

Во мултимедијалниот културен центар „Матица екслузив“ денеска беше промовирана книгата „Двонасочна релација: театар – публика видени преку Народниот театар од Штип“ од Трајче Кацаров.

kniga

За најново дело во издание на „Матица македонска“ говореа Братислав Димитров , Мишел Павловски и Страшо Милошевски. Т

рајче Кацаров е автор на дваесетина поетски, прозни, драмски и критичко-есеистички дела, за кои е добитник на високи книжевни признанија, меѓу кои и на „Рациновото признание“ и „Григор Прличев“ за најдобра поема

You May Also Like