Нови изданија на Арс Либрис

Арс Либрис на Саемот на книгата ќе промовира преку 100 нови наслови од различни области и едиции.

 

ars_libris_saem_na_kniga

Меѓу најновите изданија кои ќе бидат промовирани се Автобиографијата на Алекс Фергусон, Џулијан Асанж: Неавторизирана автобиографија, Јонас Јонасон со Стогодишникот кој скокна низ прозорец и исчезна, Грем Симсион и интернационалниот книжевен феномен Проектот Роузи, Џоди Пико и Раскажувачката, Безнадежно на Колин Хувер, новелата Сјаење и серијалот Зелената милја на Стивен Кинг, Лојд Џонс со Господин Пип и уште низа други интернационални бестселери.

Од новите жанрови за прв пат ќе се објави легендарниот и ултрасмешен серијал „Дисксвет“ на најпродаваниот жив британски автор, како и еден од наплодните автори на денешницата, Тери Прачет. Исто така, како новитет ќе биде промовиран жанрот графички роман, преку Боксерот, Фауст и Дон Кихот.

Од областа на стручната литература, Арс Ламина ќе понуди преку 200 нови наслови. Фокусот ќе биде ставен на промоција на новото, 40-то издание на Нојферт архитектонско проектирање, кое ќе биде достапно во претпродажба за време на саемските денови. Овој прирачник претставува суштинска референца за проектирање и планирање на изградбата на кој било објект.
Целата стручна литература во издание на Арс Ламина ќе биде достапна со 30% попуст за време на саемот, а за купени над 3 книги одеднаш попустот ќе биде 50%. Белетристичките наслови на посетителите на саемот ќе бидат понудени со попусти и до 70%.

Дополнително, во соработка со Скопски Саем, Арс Либрис ќе подари 300 книги за посетителите на Саемот на книгата. Имено, посетителите со секоја купена влезница за Саемот на книгата ќе имаат можност да добијат книга подарок во издание на Арс Либрис. Секој ден во 18.00 часот на нашиот штанд ќе доделуваме по 50 книги.

You May Also Like