Неделен репертоар на Битолскиот театар

Оваа недела (18-24 март, 2013) на репертоарот на Битолскиот народен театар се следниве претстави:

понеделник 18.03.2013, почеток  19.30 часот
„Тартиф“ Молиер
режија: Сашо Миленковски

вторник 19.03.2013, почеток  19.30 часот
„Хенри VI“ Шекспир
режија: Џон Блондел

четврток 21.03.2013, почеток  19.30 часот
„Обична приказна “ Марина Ладо
режија: Љупчо Ѓоргиевски

петок 22.03.2013, почеток   19.30 часот
„Обична приказна “ Марина Ладо
режија : Љупчо Ѓоргиевски

сабота 23.03.2013, почеток   19.30 часот
„Тартиф“ Молиер
режија :Сашо Миленковски

You May Also Like