Нареднава недела на манифестацијата – Гевгелија:град на културата

По кратка пауза, повторно бројни настани во Гевгелија во склоп на манифестацијата Гевгелија: град на културата.

18 Август
21:00 часот Ликовен салон на хотел „Аполонија“
Изложба на групата „Кулата“ Германија

Во август 2011 година ја зема групата “Der Turm” од Haigerloch
во заедничка изложба на Ќустендил / Бугарија (уметнички фестивал) и
Гевгелија, Македонија (Град на културата за 2011 година).

На изложбата на слики ќе учествуваат уметниците:
Клаус Дрешер, Питер Симон, Милена Zanolfi, Клаудија Силвестри
и керамика од Brigid Reiband .

20 и 21 Август

Смоквијада- 5 Меѓународен фестивал на смоквите
20 Август, 18:30 часот Ракометно игралиште (Свечено отварање)

21 Август
21:00 часот Тераса на хотел „Аполонија“
Концерт на Владимир Четкар трио

22 Август
21:00 часот тераса на хотел „Аполонија“
Изложба на фотографии од Константин Плевнеш

You May Also Like