МНТ репертоар за месец мај 2012

Ви го претставуваме тековниот репертоар на Македонскиот народен театар – Скопје, за месец мај 2012 година:

05.05 (саб) ЖИВОТОТ Е СОН (претпремиера) 20:00 часот

06.05 (нед) ЖИВОТОТ Е СОН (премиера) 20:00 часот

08.05 (вто) КЛИТЕМНЕСТРА 18:00 часот
СВАДБАТА НА ФИГАРО 20:00 часот

09.05 (сре) ЖИВОТОТ НА МОЛИЕР 20:00 часот

10.05 (чет) Г-ѓа МИНИСТЕРКА 20:00 часот

11.05 (пет) ПСИХОЗА 4,48 20:00 часот

12.05 (саб) Кој се плаши од Вирџинија Вулф 20:00 часот

13.05 (нед) ЖИВОТОТ НА МОЛИЕР 20:00 часот

14.05 (пон) МОЈОТ ЧОВЕК 18:00 часот
ПАРИТЕ СЕ ОТЕПУВАЧКА 20:00 часот

15.05 (вто) СОМНИТЕЛНО ЛИЦЕ 20:00 часот

16.05 (сре) СРЕБРЕНА СВАДБА 18:00 часот
СВАДБАТА НА ФИГАРО 20:00 часот

17.05 (чет) ЖИВОТОТ НА МОЛИЕР 20:00 часот

18.05 (пет) ПАРИТЕ СЕ ОТЕПУВАЧКА 20:00 часот

19.05 (саб) Кој се плаши од Вирџијина Вулф 20:00 часот

21.05 (пон) ЕЕГ 18:00 часот
ПАРИТЕ СЕ ОТЕПУВАЧКА 20:00 часот

22.05 (вто) СВАДБАТА НА ФИГАРО 20:00 часот

23.05 (сре) БЕСОВИ 20:00 часот

25.05 (пет) КОЈ СЕ ПЛАШИ ОД ВИРЏИНИЈА ВУЛФ 20:00 часот

26.05 (саб) ЖИВОТОТ Е СОН 20:00 часот

28.05( пон) Г-ѓа МИНИСТЕРКА 20:00 часот

29.05 (вто) СВАДБАТА НА ФИГАРО 20:00 часот

30.05 (сре) РОМЕО И ЏУЛИЕТА 20:00 часот

31.05 (чет) НЕМОЈ ТИ МЕНЕ ФАУСТ 20:00 часот

You May Also Like