Меѓународна средба на преведувачи во Лешок

Денеска и утре во Лешок се одржува 43-та Меѓународна средба на книжевни преведувачи.

writing

„Преводот на книжевноста за деца и млади“ е темата на средбата на која ќе присуствуваат 40 преведувачи од земјава и странство, а традиционално ќе бидат промовирани и новопреведени книги.

You May Also Like