Меѓународна изложба на детски цртеж „13 Ноември 2012“

Денеска (19 ноември, 2012, понеделник) во Библиотеката „Другарче“, што се наоѓа во просториите на Кинотеката на Македонија, во 13 часот ќе биде отворена традиционалната 39-та Меѓународна изложба на детски цртежи.

Град Скопје
Град Скопје

Изложбата се организира од 1973 година, се одржува во чест на Денот на ослободување на градот Скопје, 13-ти Ноември, а е во организација на Детскиот ликовен центар-Скопје и Градското Здружение на ликовни педагози, институции коишто беа официјално регистрирани во месец ноември, далечната 1969 година.

Покровител на Меѓународната детска ликовна изложба „13-ти Ноември 2012“, како секоја година, така и оваа, е Градот Скопје.

You May Also Like