Меѓународен конкурс за стрип артистите

Стрип Центарот на Македонија – Велес, Ви го претставува Отворениот конкурс за 10-тиот Стрип салон – ВЕЛЕС 2012.

Пропозициите за учесто се следните:

– Учеството е отворено за сите стрип автори од целиот свет.
– Делата може да бидат од 1-6 страници, со минимум 5 слики по страна и мора да бидат испратени во А4 формат (21.0 x 29, 7 cm). Испратете добра копија спремна за печатење (300 dpi), испратените стрип дела нема да бидат вратени!
– Темата е слободна
– Делата да се испратат преку пошта и e-mail.
– Текстот за стриповите може да биде на: било кој јазик.
– Секој уметник (сценарио, моливи, мастила, боја …) може да учествува само со еден стрип.
– Стриповите може да бидат поднесени од страна на повеќе од автори (само наведете кој што прави: сценарио, моливи, мастила, боја …).
– Секој учесник мора да испрати: фотографија, кратка биографија, заедно со лична адреса, телефон, e-mail и годината кога стрипот е направен. Без сите доставени поднесување нема да се разгледуваат.
– Сите поднесени стрип дела ќе бидат претставени правилно и ќе учествува на изложбен салон во Велес, како и други навистина можности за промоција.
– Најдобрите стрип дела ќе бидат избрани од страна на трочлено жири, кое ќе ги додели следниве награди:
1-ва награда: “The Golden Comic works”, плакета и диплома
2-ро и 3-то место – диплома
Награда за најдобро сценарио – диплома
Награда за најмлад автор  -диплома
Награда за автор до 18 години – диплома
Крајниот рок за регистрација е 25 септември, 2012 година, и стриповите мора да бидат испратени на следната адреса:

Comic centre for Macedonia
“For the Comic competition”
ulica “Vasil Gorgov”  br. 78,
1400 Veles, R. Macedonia
или на мејл: comicmk@yahoo.com

You May Also Like