The Black & Vice Social Club со нивниот прв сингл “Alone & Alive”

The Black & Vice Social Club е експлозивно garage rock power trio од Скопје, предводено од Ади Имери (String Forces, Јаболко за Даскалот, Last Expedition, колаборатор на Mooger Fooger), заедно со Милан Симовски (Dedicated for Life) и Горан Панговски (Wild Bunch, Онија).

The Black & Vice Social Club …не толку бенд, колку што е патувачки клуб кој ги отвара вратите каде што ќе застане, каде што ништо не е вистинито и се е дозволено.

Првиот сингл “Alone & Alive” за кој што наскоро ќе има и спот, е предвесник за нивниот албум “…Until the road is a dead end” кој се очекува кон средината на Јуни.

You May Also Like