Магионичарски конгрес викендов во Скопје

Здружението на магионичари – НМАМ Скопје е првото регистрирано здружение во Република Македонија со цел афирмација на магионичарството и илузионизмот, па во рамки на имплементацијата на овие цели,  викендов (сабота, 27 август 2011 година) НМАМ организира прв од ваков карактер настан „Прв интернационален конгрес  на магија и илузија“ во Скопје, кој ќе се одржи во  хотел  „Арка“  со почеток од  20:00 часот.

Интерпретациите ќе бидат изведени од членовите на Здружението на магионичари – НМАМ Скопје, како и од реномирани магионичари – интернационални гости од целиот регион, чии несекојдневни вештини ги ставија во функција на промоција и афирмација на магионичарството и илузионизмот, и тоа за првпат во историјата на Република Македонија.

You May Also Like