Ликовна колонија „Куманово 2012“

Во меморијалниот центар АСНОМ во Пелинце се одржува 36-та ликовна колонија „Kуманово 2012“ на која учествуваат 40-ина уметници од земјава и светот.

 

Учесниците на колонијата „Куманово 2012“, некогаш позната како меѓународна колонија „Прохор Пчински“ доаѓаат од Франција, Бугарија, Турција, Србија, Црна Гора и од Македонија.

Делата од колонијата ќе бидат изложени на завршна изложба во Уметничката галерија во Kуманово по повод Денот на градот – 11 Ноември.
Оваа колонија важи за една од најстарите во македонија, а се одржува со финанскиска помош на Министерството за култура и локалната самоуправа на Kуманово.

You May Also Like