Концерт „Виртуози“ во Македонската филхармонија

В четврток (8 ноември, 2012) во Домот на АРМ во 20:00 часот во редовниот термин на Македонската филхармонија закажан е концертот со наслов „Виртуози“.

Диригент: Мартин Пантелеев ( Бугарија)
Солисти: Сергеј Накарјаков – труба (Русија)
Марија Меерович – пијано (Русија)

Програма:
Д. Шостакович: Празнична увертира
П.И.Чајковски: Рококо варијации
Д. Шостакович: Концерт за пијано, труба и оркестар бр.1
П.И.Чајковски: Италијанско капричо

You May Also Like