„Ќелавата пејачка“ повторно на репертоарот на Театар 007

На 28 април 2014 (понеделник),Театар 007 во Универзалната сала ќе ја изведе комедијата „Ќелавата пејачка“ од Ежен Јонеско, адаптирана за новиот сценски простор на театарот, на „Малата сцена“ во Универзлна сала.

kelavata_pejacka_teatar007

Претстава, која ќе Ве насмее и замисли за многу прашања.За „аспурдната реалност“ на денешното живеење, течењето на времето и неоставањето никаква трага и белег на нашето постоење, за изобилието од лицемерие и лажна учтивост, за квази херои и хероини, наводните друштвени „луѓе“ кои „умираат од досада“ кога си со нив…

You May Also Like