Концертот „Радост моја, Исус воскресе“ вечерва во Охрид

Центарот за култура “Григор Прличев” – Охрид е домаќин на концертот „Радост моја, Исус воскресе“ – авторски проект на м-р Марјан Јанкоски. Настанот ќе се одржи денеска (вторник, 28 мај 2013 година) со почеток во 20:00 часот, голема сала.

Информации за проектот:
1. Наслов на концертот: „РАДОСТ МОЈА, ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!!!“
2. Автор на целокупниот музички проект: Марјан Јанкоски
3. Учесници:
– Марјан Јанкоски (автор, кавал, тамбура)
– Музички состав „Портал“
– Ангеле Михајловски (пијано)
– Сашко Петрев (тамбура)
– Стојанче Наумовски (виолончело)
– Елена Владимирова (виолина, псалт)
– Драгана Трифуновиќ (виолина)
– Класа за народни инструменти од Факултетот за музичка уметност при Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип (проф. м-р Марјан Јанкоски)
Специјален гостин: Раде Рогожаров (рецитатор, актер)

You May Also Like