Концерт на Биг Бендот и голем успех на хорот на ФМУ

Утре (петок, 14 декември 2012) вo 11:00 часот малата сала на Факултетот за Музичка Уметност во Скопје ќе се одржи  прес-конференција по повод претстојниот концерт на Биг Бендот на ФМУ, како и  големиот успех кој го постигна хорот „Драган Шуплевски“ при ФМУ на интернационалниот хорски натпревар кој што се одржа минатата недела во Краков – Полска.

На прес-конференцијата ќе се обратат Деканот на ФМУ-  проф.Гордана Јосифова -Неделковска, професорите Сашо Татарчевски (диригент на хорот) Кире Костов (диригент на Биг Бендот), Александра Поповска, Иван Иванов, Мартин Вучиќ и Дамјан Пејчиновски.

You May Also Like