Книжевна вечер за поезијата на Милош Црњански во Кафе Ли

Во делот на летните програмски активности на Културно-информативниот центар на Србите во Македонија – Спона, во вторник, (26 јуни) во 19 часот во скопското Кафе Ли, (позади Млечниот ресторан во населба Капиштец), закажана е книжевна вечер посветена на поезијата на  Милош Црњански.

 

Во циклусот на редовни книжевни работилници во Спона, на 2 април минатата година, обработен е лирскиот роман „Дневник о Чарнојевиќу”, а сега книжевната вечер е посветена на поезијата на Црњански.
Модератор на книжевната вечер ќе биде професорот по книжевност Ѓоко Здравевски.

content/uploads/2012/06/crnjanski-izbrani-dela-korica-copy.jpg

You May Also Like