Изложба „Бели мугри“ во Охрид

Во среда (27 февруари, 2013) во Центарот за култура „Григор Прличев“ во Охрид, во 18:00 часот ќе биде отворена изложба на слики со наслов „Бели мугри“.

 

На изложбата која Охридскиот центар за култура ја организира во соработка со  Јавната установа Дом на културата „ Кочо Рацин“ од Скопје, со свои дела ќе се претстават: Александар Јанкуловски, Стефан Хаџи Николов, Жанета Спироска Радеска, Влахо Бранѓолица, Росица Лазеска, Мирчо Матевски Рисимкин, Верина Николова, Емил Шулајковски, Живка Коцева Караџовска, Бојана Грујовска, Илина Арсова,  Стефан Јакимовски, Маја Николовска, Мелка Николовска, Дубравко наумов, Зорица Зафировска, Радосав Марковиќ, Евгениј Пантев.

Изложбата ќе биде отворена до 3 март 2013 година.

You May Also Like