Изложба на фотографии „ЗАЕДНО“ во Велес

Во Велес е отворена изложбата на фотографии насловена „ЗАЕДНО” на Фотокино клуб – Битола и Фото група „Чкрап!“ од Тетово …

veles nokje

Во Ликовниот салон во Велес премиерно беше отворена изложба на фотографии насловена „ЗАЕДНО“ на Фотокино клуб – Битола и Фото група „Чкрап!“ од Тетово. На изложбата се претставија 13 фотографи со вкупно 45 фотографии. Целта на изложбата е да се раздвижат фотографската сцена во Македонија и на љубителите на уметноста да им се подари пријатно визуелно искуство.

Драги Неделчевски од Тетово појаснува дека фотографијата зборува со универзален јазик и дека сите фотографи присутни на изложбата со свои фотографии на свој начин кажуваат нешто за себе, за своите преокупации и интереси и за светот околу нив, оставајќи личен печат.

You May Also Like