Репертоар на Битолскиот народен театар

Оваа седмица (23-28 јуни) на репертоарот на Народниот театар во Битола освен претставите од матичната куќа е и гостувањето од меѓународниот фестивал на комедијата „Гола месечина“.

diva nt bitola plakat

 

Од фестивалот „Гола месечина“ во Битола ќе биде одиграна претставата „без паника“ од Мика Мулуаху, во реќија на Благој Мицевски. Во останатите денови се играат следниве претстави:

23.06.2014 (понеделник) 20.00
„Дива“
автор; Маријана Нола
режија. Софија Ристевска

24.06.2014 (вторник) 20.00
„Дива“
автор; Маријана Нола
режија. Софија Ристевска

24.06.2014 21.00
Гостување на Меѓународниот фестивал
„Гола месечина“ со претставата :
„Без паника“
автор: Мика Мулуаху
режија: Благој Мицевски

25.06.2014 (среда) 20.00
„Смртта на трговскиот патник“
автор: Артур Милер
режија: Љупчо Ѓоргиевски

26.06.2014 (четврток) 20.00
„Есенин“
режија: Благојче Божиновски
адаптација на текст и музика : Марјан Неќак

27.06.2014 (петок) 20.00
„Есенин“
режија: Благојче Божиновски
адаптација на текст и музика : Марјан Неќак

28.06.2014 (сабота) 20.00
„Отело“
автор: Вилјам Шекспир
режија: Диего де Бреа

You May Also Like