Изложба на накит и модни аксесоари во Концепт 37

На 23 март, недела, со почеток во 19 часот, во арт-кафето „Концепт 37“ ќе се отвори изложба на накит и модни аксесоари на младата уметница Магдалена Димковска.

koncept 37 aksesoariОва е нејзина прва самостојна изложба и ќе ја претстави колекцијата на накит за претстојната пролет/лето сезона. „За пролет/лето „14“ колекцијата инспирацијата ја црпев од минимализмот и футуризамот. Накитот е изработен од плексиглас и изобилува со чисти геометриски мотиви во ахроматски бои, при што во колекцијата е прикажана иднината на модерното живеење.

Секое парче накит резултира со безвременско значење, бидејќи самата цел при создавањето беше да се создаде нешто што е уникатно, едноставно, модерно, нешто што денеска би и ве красело вас, а за неколку децении би останало доследано да ги краси и вашите внуци“.

Магдалена Димковска е ученик на отсекот за дизајн на облека и текстил при уметничкото училиште „Лазар Личеноски“ во Скопје.

You May Also Like