Изложба на Драги Хаџи Николов – Аџи во Ликовниот салон на МАНУ

Во Ликовниот салон на Македонската академија на науките и уметностите вечерва  ќе биде отворена изложба на уметникот  Драги Хаџи-Николов-Аџи, насловена „Етно приказни“.

Ќе бидат изложени  30-тина масла на платно кои авторот ги создавал во минатите три години, инспирани од етномотиви.

Хаџи-Николов дипломирал на Факултетот за ликовни уметности во Скопје, отсек сликарство во класата на Душан Перчинков. Имал 30-тина самостојни изложби во земјава и во странство. Членува во Друштвото на ликовните уметници на Гевгелија.

Изложбата во МАНУ ќе ја отвори академик Влада Урошевиќ.

You May Also Like