Успешна крводарителска акција во Гази Баба

Општина Гази Баба заедно со општинската организација на Црвен Крст Гази Баба организираа крводарителска акција „Дари крв подари живот“ која се одржа во УЗ Автокоманда, акцијата беше успешно реализирана со собрани 60 единици на крв и масовна излезеност на граѓаните.

krvodaritelska_akcija_gazi _baba

Градоначалникот Тони Трајковски ги посети и разговараше со крводарителите и медицинските екипи и ја истакна важноста од организирање на вакви хумани акции, бидејќи секоја капка крв е драгоцена и може да спаси нечиј живот.

You May Also Like